Kulinarne inspiracje

Wpis

środa, 26 października 2011

Pstrąg po baskijsku

Składniki :

4 pstrągi

2 papryczki chili

3 ząbki czosnku

mąka

sól

pęczek zielonej pietruszki

oliwa z oliwek

sok z cytryny

 

Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę z oliwek . Wrzucić czosnek , papryczki i lekko obsmażyć . Następnie na tej samej patelni usmażyć sprawione ( wypatroszone i obrane z łusek ) , posolone ( w środku ) i opanierowane w mące pstrągi , na koniec skropić je sokiem z cytryny i posypać natką zielonej pietruszki dla złagodzenie ostrości .

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Autor(ka):
malesia3
Czas publikacji:
środa, 26 października 2011 14:37

Polecane wpisy

  • Jabłka w cieście naleśnikowym

    Składniki : 2 jabłka cynamon ciasto naleśnikowe : 5 łyżek mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki mleka 2 jajka

  • Fakesa - grecka zupa z soczewicy

    Składniki : 2 l bulionu wołowego 30 dag czerwonej soczewicy 2 marchewki 1 duża cebula 200 g przecieru pomidorowego 1 łyżka soli 1 łyżka vegety śródziemnomorskie

  • Sznycle schabowe w panierce z precli

    Składniki : 5 kotletów schabowych przyprawa do mięsa mąka do panierowania 1 jajko 10 dag drobno pokruszonych słonych precli olej do smażenia Mięso umyć , rozbi

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Licznik wizyt na stronę
Licznik odsłon na stronę