Kulinarne inspiracje

Wpis

środa, 26 października 2011

Pstrąg po baskijsku

Składniki :

4 pstrągi

2 papryczki chili

3 ząbki czosnku

mąka

sól

pęczek zielonej pietruszki

oliwa z oliwek

sok z cytryny

 

Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę z oliwek . Wrzucić czosnek , papryczki i lekko obsmażyć . Następnie na tej samej patelni usmażyć sprawione ( wypatroszone i obrane z łusek ) , posolone ( w środku ) i opanierowane w mące pstrągi , na koniec skropić je sokiem z cytryny i posypać natką zielonej pietruszki dla złagodzenie ostrości .

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Autor(ka):
malesia3
Czas publikacji:
środa, 26 października 2011 14:37

Polecane wpisy

  • Pierogi serowo - malinowe

    Składniki : 1 i 1/2 szklanki mąki + do podsypania 1 i 1/2 szklanki wody 1 jajko 2 łyżeczki oliwy z oliwek szczypta soli 250 g twarogu półtłustego 3 łyżki gęste

  • Jajka faszerowane pastą z sera korycińskiego

    Składniki : 4 jajka 20 dag sera korycińskiego z pomidorami (polecam z wytwórni Państwa Agnieszki i Marcina Bielec ) 5 łyżek majonezu szczypta harissy Jajka ugo

  • Knedle ze śliwkami

    Składniki : 700 g ziemniaków 350 g mąki pszennej 2 jajka szczypta soli 500 g śliwek węgierek Ziemniaki obrać , ugotować . Gorące przecisnąć przez praskę , prze

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Licznik wizyt na stronę
Licznik odsłon na stronę