Kulinarne inspiracje

Wpis

środa, 26 października 2011

Pstrąg po baskijsku

Składniki :

4 pstrągi

2 papryczki chili

3 ząbki czosnku

mąka

sól

pęczek zielonej pietruszki

oliwa z oliwek

sok z cytryny

 

Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę z oliwek . Wrzucić czosnek , papryczki i lekko obsmażyć . Następnie na tej samej patelni usmażyć sprawione ( wypatroszone i obrane z łusek ) , posolone ( w środku ) i opanierowane w mące pstrągi , na koniec skropić je sokiem z cytryny i posypać natką zielonej pietruszki dla złagodzenie ostrości .

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Autor(ka):
malesia3
Czas publikacji:
środa, 26 października 2011 14:37

Polecane wpisy

  • Sałatka a'la paprykarz

    Składniki : 2 puszki filetów śledziowych w sosie pomidorowym 100 g ryżu 3 jajka 1 cebula 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki majonezu sól , pieprz szczy

  • Pasta jajeczno - szynkowa

    Składniki : 4 jajka ugotowane na twardo 100 g wędzonej szynki 3 łyżki majonezu sól , pieprz Jajka i szynkę pokroić w drobną kostkę . Dodać majonez . Doprawić d

  • Zupa z fasolką szparagową i łososiem

    Składniki : 1,5 l bulionu warzywnego 300 fasolki szparagowej 300 g filetu z łososia 2 roztrzepane jajka 1 łyżeczka soli świeżo mielony zielony pieprz 1 łyżeczka

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Licznik wizyt na stronę
Licznik odsłon na stronę