Kulinarne inspiracje

Wpis

środa, 26 października 2011

Pstrąg po baskijsku

Składniki :

4 pstrągi

2 papryczki chili

3 ząbki czosnku

mąka

sól

pęczek zielonej pietruszki

oliwa z oliwek

sok z cytryny

 

Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę z oliwek . Wrzucić czosnek , papryczki i lekko obsmażyć . Następnie na tej samej patelni usmażyć sprawione ( wypatroszone i obrane z łusek ) , posolone ( w środku ) i opanierowane w mące pstrągi , na koniec skropić je sokiem z cytryny i posypać natką zielonej pietruszki dla złagodzenie ostrości .

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Autor(ka):
malesia3
Czas publikacji:
środa, 26 października 2011 14:37

Polecane wpisy

  • Filet z kurczaka z warzywami ( po chińsku )

    Składniki : 500 g fileta z kurczaka przyprawa do kurczaka 1 opakowanie ( 450 g ) mieszanki chińskiej 3 łyżki ciemnego sosu sojowego 6 łyżek sosu teriyaki 1/2 sz

  • Filet z kurczaka w panierce z płatków owsianych

    Składniki : 1 filet z kurczaka przyprawa do kurczaka 1 jajko płatki owsiane do panierki olej do smażenia Filet z kurczaka umyć , przekroić wzdłuż na dwa cienki

  • Szare kluski

    Składniki : 1 kg mącznych ziemniaków 2 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 6 łyżek maki pszennej 1 łyżeczka soli dodatkowo : 1,5 łyżki masła 2 cebule ( obrane z ł

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Licznik wizyt na stronę
Licznik odsłon na stronę