Kulinarne inspiracje

Wpis

środa, 26 października 2011

Pstrąg po baskijsku

Składniki :

4 pstrągi

2 papryczki chili

3 ząbki czosnku

mąka

sól

pęczek zielonej pietruszki

oliwa z oliwek

sok z cytryny

 

Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę z oliwek . Wrzucić czosnek , papryczki i lekko obsmażyć . Następnie na tej samej patelni usmażyć sprawione ( wypatroszone i obrane z łusek ) , posolone ( w środku ) i opanierowane w mące pstrągi , na koniec skropić je sokiem z cytryny i posypać natką zielonej pietruszki dla złagodzenie ostrości .

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Autor(ka):
malesia3
Czas publikacji:
środa, 26 października 2011 14:37

Polecane wpisy

  • Pierogi z serem i jagodami

    Składniki : 1 i 1/2 szklanki mąki + do podsypania 1/2 szklanki gorącej wody 1 jajko 2 łyżeczki oliwy z oliwek szczypta soli Nadzienie : 1 szklanka jagód 1 jajk

  • Klopsiki w sosie taco

    Składniki : 500 g mięsa mielonego 1 puszka krojonych pomidorów ( 400 g ) 1 cebula 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 jajko 3 łyżki bułki tartej opakowanie prz

  • Sznycle schabowe gotowane

    Składniki : 70 dag schabu 3 szklanki wody 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/3 szklanki białego wytrawnego wina 3 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 liść laurowy 2 ziela an

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Licznik wizyt na stronę
Licznik odsłon na stronę