Kulinarne inspiracje

Wpis

środa, 26 października 2011

Pstrąg po baskijsku

Składniki :

4 pstrągi

2 papryczki chili

3 ząbki czosnku

mąka

sól

pęczek zielonej pietruszki

oliwa z oliwek

sok z cytryny

 

Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę z oliwek . Wrzucić czosnek , papryczki i lekko obsmażyć . Następnie na tej samej patelni usmażyć sprawione ( wypatroszone i obrane z łusek ) , posolone ( w środku ) i opanierowane w mące pstrągi , na koniec skropić je sokiem z cytryny i posypać natką zielonej pietruszki dla złagodzenie ostrości .

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Autor(ka):
malesia3
Czas publikacji:
środa, 26 października 2011 14:37

Polecane wpisy

  • Pierogi z kaczką

    Składniki : 1 i 1/2 szklanki mąki + do podsypania 1/2 szklanki gorącej wody 1 jajko 2 łyżeczki oliwy z oliwek szczypta soli farsz: 300 g piersi z kaczki 2 marc

  • Szaszłyki z dorsza

    Składniki : 40 dag polędwicy z dorsza przyprawa do ryb 1 czerwona papryka Rybę umyć , osuszyć , pokroić w kostkę , oprószyć przyprawą . Paprykę umyć , pozbawić

  • Naleśniki stracciatella

    Składniki : 1 i 3/4 szklanki mleka 1 i 3/4 szklanki wody 2 jajka 2 szklanki mąki 1/4 łyżeczki soli olej do smażenia 400 g serka o smaku waniliowym 100 g mleczne

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Licznik wizyt na stronę
Licznik odsłon na stronę