Kulinarne inspiracje

Wpis

środa, 26 października 2011

Pstrąg po baskijsku

Składniki :

4 pstrągi

2 papryczki chili

3 ząbki czosnku

mąka

sól

pęczek zielonej pietruszki

oliwa z oliwek

sok z cytryny

 

Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę z oliwek . Wrzucić czosnek , papryczki i lekko obsmażyć . Następnie na tej samej patelni usmażyć sprawione ( wypatroszone i obrane z łusek ) , posolone ( w środku ) i opanierowane w mące pstrągi , na koniec skropić je sokiem z cytryny i posypać natką zielonej pietruszki dla złagodzenie ostrości .

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Autor(ka):
malesia3
Czas publikacji:
środa, 26 października 2011 14:37

Polecane wpisy

  • Roladki drobiowe z brokułem

    Składniki : 2 filety z kurczaka przyprawa do kurczaka 1/2 brokuła 5 dag żółtego sera 1 jajko bułka tarta do opanierowania olej do smażenia Brokuł podzielić na

  • Zupa - krem z batatów

    Składniki : 1 l bulionu wołowego 1 cebula 1/2 łyżeczki masła 1 papryczka chili 1 kg batatów 1/2 szklanki mleka kokosowego 1 łyżeczka ostrej papryki świeżo mielo

  • Szaszłyki z kurczaka z ananasem i papryką

    Składniki : 500 g piersi z kurczaka 1 puszka odsączonego ananasa 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki Marynata : 5 łyżek oliwy z oliwek 1 pęczek posiekanej

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Licznik wizyt na stronę
Licznik odsłon na stronę