Kulinarne inspiracje

Wpis

środa, 26 października 2011

Pstrąg po baskijsku

Składniki :

4 pstrągi

2 papryczki chili

3 ząbki czosnku

mąka

sól

pęczek zielonej pietruszki

oliwa z oliwek

sok z cytryny

 

Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę z oliwek . Wrzucić czosnek , papryczki i lekko obsmażyć . Następnie na tej samej patelni usmażyć sprawione ( wypatroszone i obrane z łusek ) , posolone ( w środku ) i opanierowane w mące pstrągi , na koniec skropić je sokiem z cytryny i posypać natką zielonej pietruszki dla złagodzenie ostrości .

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Autor(ka):
malesia3
Czas publikacji:
środa, 26 października 2011 14:37

Polecane wpisy

  • Sałatka z młodych ziemniaków z rzodkiewką i koperkiem

    Składniki : 750 g malutkich młodych ziemniaków 1 pęczek rzodkiewki Sos : 6 łyżek jogurtu naturalnego 1 pęczek koperku sól , pieprz Ziemniaki oskrobać , umyć ,

  • Surówka z kapusty pekińskiej z porem

    Składniki : 1 średnia główka kapusty pekińskiej 4 ogórki małosolne 2 ogórki zielone 1 por 1 pęczek szczypiorku 1 mały słoik majonezu sól , pieprz szczypta haris

  • Makaron z sosem cygańskim

    Składniki : 500 g makaronu 1 cebula 1 łyżka masła 250 g pieczarek 1 puszka krojonych pomidorów 4 łyżki przecieru pomidorowego 1 czerwona papryka 1 żółta papryka

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Licznik wizyt na stronę
Licznik odsłon na stronę