Kulinarne inspiracje

Wpis

środa, 26 października 2011

Pstrąg po baskijsku

Składniki :

4 pstrągi

2 papryczki chili

3 ząbki czosnku

mąka

sól

pęczek zielonej pietruszki

oliwa z oliwek

sok z cytryny

 

Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę z oliwek . Wrzucić czosnek , papryczki i lekko obsmażyć . Następnie na tej samej patelni usmażyć sprawione ( wypatroszone i obrane z łusek ) , posolone ( w środku ) i opanierowane w mące pstrągi , na koniec skropić je sokiem z cytryny i posypać natką zielonej pietruszki dla złagodzenie ostrości .

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Autor(ka):
malesia3
Czas publikacji:
środa, 26 października 2011 14:37

Polecane wpisy

  • Sałatka z porów

    Składniki : 1 por 1 puszka kukurydzy 5 jajek 125 g żółtego sera 400 majonezu sól , pieprz Por pokroić w piórka , sparzyć wrzątkiem , ostudzić . Kukurydzę odsąc

  • Kotlety mielone w panierce z płatków kukurydzianych

    Składniki : 500 g mięsa mielonego z kurczaka 1 łyżka przyprawy do kurczaka 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 1 pęczek natki pietruszki płatki kukurydziane do paniero

  • Zupa pomidorowa z papryką i soczewicą

    Składniki : 2 l bulionu pomidorowego 2 czerwone papryki 2 puszki krojonych pomidorów 1 szklanka czerwonej soczewicy 5 łyżek kuskusu 1 łyżka vegety śródziemnomor

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Licznik wizyt na stronę
Licznik odsłon na stronę