Kulinarne inspiracje

Wpis

środa, 26 października 2011

Pstrąg po baskijsku

Składniki :

4 pstrągi

2 papryczki chili

3 ząbki czosnku

mąka

sól

pęczek zielonej pietruszki

oliwa z oliwek

sok z cytryny

 

Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę z oliwek . Wrzucić czosnek , papryczki i lekko obsmażyć . Następnie na tej samej patelni usmażyć sprawione ( wypatroszone i obrane z łusek ) , posolone ( w środku ) i opanierowane w mące pstrągi , na koniec skropić je sokiem z cytryny i posypać natką zielonej pietruszki dla złagodzenie ostrości .

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Autor(ka):
malesia3
Czas publikacji:
środa, 26 października 2011 14:37

Polecane wpisy

  • Rożki malinowe z ciasta francuskiego

    Składniki : 1 opakowanie ciasta francuskiego ok. 150 g malin 10 kostek białej czekolady jajko do posmarowania Ciasto francuskie rozwinąć , podzielić na kwadrat

  • Kaszotto ala caprese

    Składniki : 100 g kaszy pęczak 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 200 g piersi z kurczaka 1 puszka krojonych pomidorów ( 400 g ) 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1 s

  • Spaghetti z sosem Alfredo

    Składniki : 400 g makaronu spaghetti 4 łyżki masła 1 ząbek czosnku 400 ml śmietany kremówki 1 szklanka startego parmezanu 1 pęczek natki pietruszki świeżo mielo

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Licznik wizyt na stronę
Licznik odsłon na stronę